Novice

Nazaj

(: )

Pleteršnikovi dnevi 2021

Pleteršnikovi dnevi 2021

Narečno besedje slovenskega jezika − simpozij v spomin na akademikinjo Zinko Zorko

Vabljeni na na simpozij Pleteršnikovi dnevi, Narečno besedje slovenskega jezika − v spomin na akademikinjo Zinko Zorko, v torek, 14. septembra 2021, v Kulturno dvorano Pišece, z začetkom ob 9. uri.

Dan Pleteršnikove domačije Pišece - 7. julij 2021

Dan Pleteršnikove domačije Pišece - 7. julij 2021

Vabljeni na dan Pleteršnikove domačije Pišece, v sredo, 7. julija 2021. Ogled muzeja od 10. ure. Na ogled je postavljena razstava o naših rojakih. Pesniški večer z Danico Kocjan ob 18. uri.

Prijazno vabljeni!

Vabilo v Pišece za mlade - "Moja hiša je tvoj dom"

Naše društvo v sodelovanju z domačo UNESCO-vo OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob finančni podpori Urada za Slovence po svetu tudi letos organizira bivanje slovenskih skupin oz. družin, ki živite izven domovine. Vabimo vas v Pleteršnikovo zidanico, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik.

Povabilo rojakom, ki niso člani društev

Društva Pleteršnikova domačija Pišece vas vabi, da izkoristite možnosti bivanja v Pleteršnikovi zidanici v Pišecah pri Brežicah v okviru projekta Moja hiša je tvoj dom z nadgradnjo za mlade Od Maksa do faksa. Odlično je za družine, pa tudi sicer. Učenci in dijaki se v času pouka lahko pridružijo vrstnikom v OŠ Pišece ali v gimnaziji oz. trgovski ali ekonomski šoli v Brežicah. September pa je rezerviran (ni pa nujno) za študente. Počutili se boste kot doma, hodili v trgovino po živila, si sami kuhali, srečevali z domačini in govorili slovensko, se vključili v delovanje naših društev...

Stran 2 od 3 (Vseh vnosov: 18)

Stopite v stik

Društvo Pleteršnikova domačija Pišece

Modri

Cert ID: 0034/00034

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Društvo Pleteršnikova domačija Pišece
Matična številka: 1187031000