POVABILO ROJAKOM, KI NISO ČLANI DRUŠTEV

Društva Pleteršnikova domačija Pišece vas vabi, da izkoristite možnosti bivanja v Pleteršnikovi zidanici v Pišecah pri Brežicah v okviru projekta Moja hiša je tvoj dom z nadgradnjo za mlade Od Maksa do faksa. Odlično je za družine, pa tudi sicer. Učenci in dijaki se v času pouka lahko pridružijo vrstnikom v OŠ Pišece ali v gimnaziji oz. trgovski ali ekonomski šoli v Brežicah. September pa je rezerviran (ni pa nujno) za študente. Počutili se boste kot doma, hodili v trgovino po živila, si sami kuhali, srečevali z domačini in govorili slovensko, se vključili v delovanje naših društev...

Prijave ali po želji več informacij lahko prejmete, če pišete na enega od spodnjih e-naslovov:
Rut Zlobec ali Martin Dušič

Večina naših rojakov, ki je že izkoristila to možnost v preteklih letih, se vrača (potomci Slovencev iz Beograda, Rume, Vršca, Skopja, Kaira ...).
Nekaj lanskij objav vtisov udeležnecev bivanja v Pišecah:
- Slovenija brez meja, radio Veseljak
- Od Maksa do faksa in Pleteršnikov dan
- Moja Slovenija (str. 3 in 4)
- Slovenci.si in Potomka Aleksandrinke iz Kaira
- DS Sava Beograd, Srbija, pripevek Aurene Dinić

VABILO V PIŠECE ZA MLADE - 'OD MAKSA DO FAKSA'

Društvo Pleteršnikova domačija Pišece objavlja vabilo za mlade, v sklopu projekta "Od Maksa do faksa". Vabilo in prijavnico najdete tukaj.

VABILO V PIŠECE ZA MLADE - 'MOJA HIŠA JE TVOJ DOM'

Naše društvo v sodelovanju z domačo UNESCO-vo OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob finančni podpori Urada za Slovence po svetu tudi letos organizira bivanje slovenskih skupin oz. družin, ki živite izven domovine. Vabimo vas v Pleteršnikovo zidanico, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik. Vabilo in prijavnico najdete tukaj.